2010. január 12., kedd

Szuper esküvő, mesebeli kastély

2004-es cikk!

Fordította: Shadow
Jenni Dahlman (22) modell és Kimi Räikkönen (24) Forma-1-es versenyző elkötelezte magát, s egybekeltek a hämenlinnai Vanajanlinna kastélyban 2004. július 31-én, szombaton. A nyár leghíresebb sztáresküvője volt, mely hónapokig szóbeszéd tárgya volt.

Roppant nagy volt a médiaérdeklődés az esküvő iránt, a biztonsági intézkedések azonban távol tartották a sajtót.

A két fiatal 2001 októbere óta alkot egy párt, két éve jegyesek, s Zürich közelében élnek, Svájcban. A 178 cm magas Jenni és a 175 cm magas Kimi az egyik legtöbbet fényképezett pár a Forma-1-ben.

Kimi felbérelt egy jól ismert hazai biztonsági céget, hogy távol tartsák a lankadatlan figyelmű médiát az eseménytől, ami nem könnyű feladat. A felelősség súlya Lauri Lehto biztonsági tiszt vállát nyomta.

Tekintve, hogy Kimi egy nemzetközi híresség a külföldi sajtó is érdeklődött – az ég elegendő helyet ad a helikoptereknek…

Jenni és Kimi a festői környezetet, s a Vanajanlinnát választotta esküvőjük helyszínéül, az ünneplésre azonban egy másik helyen került sor. A Vanajanlinna azért is volt egyértelmű választás, mert 2001 őszén itt találkoztak, mikor Jennit Miss Skandináviává koronázták. Jenni mostanság kevesebbet modellkedik, s gyakran követi férjét a versenyhelyszínekre.

Räikkönenék esküvőjén további ismert arcok is jelen voltak, úgy, mint a McLaren brit főnöke Ron Dennis, továbbá Mika és Erja Häkkinen is hivatalos volt az eseményre.

A menyasszonyt és a vőlegényt Maybach limuzinnal szállították. A járgány, mely közel 1 millió euró értékű, s hat méter hosszú, közvetlenül az esküvő előtt érkezett Finnországba Stuttgartból.

Az esküvői menün szerepelt többek között pulyka, saláta, füstölt hal, cukkini saláta kecskesajttal, szarvashús, és lazac is.

A nem kevesebb, mint 30000 négyzetméter területű vár több, mint 80 szobával rendelkezik. Mikor belépünk egy zene teremben találjuk magunkat, s az emeleten található egy 78 férőhelyes szalon. A földszinten pedig található egy bálterem, ahol esküvőt szoktak tartani.


Az esküvő biztonsági intézkedései 15 000 – 25 000 euróba kerültek, az esküvő teljes költsége pedig hozzávetőleg 100 000 euró.

A pletykák szerint Kimi és Jenni nem maradt egész éjjel a Vanajanlinnában, egy „titkos” helyen töltötték a nászéjszakát.


Mivel Kimi foglalkozása igen veszélyes, természetesen a finn pilótának is van végrendelete. Kimi halála esetén Jenni kapná férje vagyonának nagy részét. Kimi ingatlanjainak száma csak nő, értékük több tízmillió euró.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése