2009. október 25., vasárnap

Interjú 2005

Jenni Dahlman- Räikkönen a gyermekkorát Piikkiö-ben élte, Turku-hoz közel. 14 évesen kezdett modellkedni, és ő lett kiválasztva Miss Finnország 2000-re, és ő volt Miss Skandinávia is. Az esküvője Kimi Räikkönennel 2004 nyarán volt. A pár Svájcban él, de vannak otthonaik Finnországban, Helsinkiben és Porkkalában. Jenni abba hagyta a modell karriert, és egy új karrierbe kezdett, mint díjugrató.
Tavaly ősszel Jenni elhatározta, hogy nem törődik azzal, hogy más emberek mit mondanak róla és Kimiről. Jenni nem volt képes abban az időben boltokba menni, mert félt a bulvárlapoktól. Mentálisan egészen fáradt volt, és szinte erőddé tette a Porkkala-i otthont.

Jenni most békésnek tűnik. Ő és Kimi Porkkala-ban töltötték Kimi versenyzői szünetét, normális életet élve a kutyáikkal, Ajax-szal és Peppivel.
-Csak a Porkkala-i és svájci otthonunkban élvezhetjük egymást békében. Mindig, amikor a Porkkala-i otthonunkba megyünk, Kimi azt mondja, hogy „itt a lelkem pihen”.

Jenni azt mondja, hogy az elmúlt hónapok alatt mentálisan erősebb lett.
-Végre van önbizalmam, és mostmár azt teszem, amit a szívem és az eszem diktál.
Nagy döntések idejét élem; a karrierem fordulópontja békét is hoz. A modell karrierem már a múltam, és a lovaglás egy új kihívás. De ha nem leszek jó lovas, habár nagyon sokat gyakorolok, akkor tanulni fogok. Kimi már megmutatta a kártyáit, most rajtam a sor.

Mit kíván Jenni a jövőtől? Jenni sokáig gondolkodik.
-Nos, arról álmodom, hogy vidéken éljek. Egy erdővel körülvett nagy kerttel, ahol sok gyerek szaladgál, és a kutyák és macskák egy nagy felfordulást csinálnak.

De Jenni és Kimi élete most túl mozgalmas az idillikus vidéki élethez. Hamarosan a család kutyáiról Kimi szülei fognak gondoskodni Espoo-ban. Az F1-pilóta Kimi megkezdi az új szezont, és Jenni februárban indul egy versenyen Európában, és 5 hétig lesz ott.

-Őrület azt gondolni, hogy most, 24 évesen azt mondhatom, hogy életem egy szakasza lezárult. Csak egy rövid pillanatnak tűnik az az idő, amikor a mopedemet vezettem Piikkiö-ben, minden olyan gyorsan történt.
-Úgy gondolom, hogy néha az öregkor nagyon gyorsan jön, most el kell löknöm. Bevallom, hogy félek öregnek lenni. Nem tudom, lehet, hogy a lovaglás az utolsó jó dolog számomra, de ki akarom próbálni, hogy mit tudok elérni a versenyeken.

1 megjegyzés: